TERUG NAAR OVERZICHT

Verbouwing Jachthuis

Deze hedendaagse uitbreiding van een (traditioneel) oud jachthuis aan de rand van het bos verscholen tussen de natuur maakt onderdeel uit van een interne verbouwing waarbij het landschap maximaal voelbaar wordt gemaakt van binnenuit.

Het oorspronkelijke jachthuis stond eerder ingetogen tegenover de omgeving. Het was de wens om door middel van een vormelijke ingreep de woning te ontplooien naar het glooiende landschap.
Door een uitbreiding te introduceren met grote kamerhoge raampartijen, waarachter de leefruimte en keukenzone zich bevinden, wordt een maximaal visuele betrokkenheid met de groene heuvels verwezenlijkt.
De uitbreiding gaat gepaard met interne verbouwingswerken waarbij de idee van de openheid van het landschap wordt doorgetrokken in de ruimtelijke indeling van de woning. Het gelijkvloers van de inkomzone wordt opengetrokken tot één grote lichte ruimte door middel van een nieuwe mezzanine tot het bestaande dakgebinte en toevoeging van bijkomende dakvlakramen.

De uitbreiding met maximale beglazing en plat dak ondersteund door een uitwaaierend slank overkragende luifel staat in stijlkundig contrast ten opzichte van het gesloten ogend bestaand jachthuis, dat opgetrokken is in de typische bouwstijl van de Pays des Collines met witgeschilderde baksteen en oranje-rode dakpannen.

programma

verbouwing en uitbreiding van een voormalig jachthuis

locatie

Henegouwen

opdracht

architectuur stabiliteit

datum

2021

status

In uitvoering

foto's

PM-architecten

visualisaties

PM-architecten