TERUG NAAR OVERZICHT

Landelijke Villa

Op deze beboste kavel werd een verouderde bungalow ingeruild voor een landelijke villa met sterk historiserend karakter, opgetrokken in streekeigen materialen.

De herbouw van de woning beoogt een maximaal behoud van het groene karakter van het perceel en interpreteert de woonparkcontext op een historiserende wijze. De oorspronkelijke bungalow was zowel in vormentaal als materialisatie te contrasterend met de bosomgeving. Dit werd met de nieuwbouw van een villa in landelijke stijl gecorrigeerd. Door enerzijds de typologie van het hellend dak in te zetten in tegenstelling tot het oorspronkelijke platte dak en anderzijds de woning te concipiëren als verscheidene ingeschoven volumes, ontvangt de villa een organisch gegroeid uitzicht, die zich nestelt in de groene bosomgeving.

De oorspronkelijke inplanting blijft behouden met aandacht voor het bestaand bomenbestand. De vormgeving refereert zich naar een landelijke hoevetypologie waarbij de aaneenschakeling van diverse volumes onder hellend dak resulteren in een dynamisch en toch beheerst ensemble. De positie in de oksel van het perceel stuurt eveneens de volumetrische schakeling van de villa. Een variatie in gevelsteen en dakbekleding tussen het hoofdvolume en de bijvolumes verzacht de ruimtelijke impact.

programma

nieuwbouw villa in rustieke stijl

locatie

België

opdracht

architectuur

datum

2011

status

Gerealiseerd

foto's

PM-architecten

visualisaties

G2Graphics