TERUG NAAR OVERZICHT

Nieuwbouw KMO units

Dit ontwerp voor een industriegebouw met vijf KMO units wordt gekenmerkt door een sobere volumewerking met opengewerkte kopgevel als herkenningspunt langsheen de drukke steenweg.

Het project is gesitueerd in een zone voor industrie waarbij de directe omgeving gekenmerkt wordt door diverse bedrijven en industriële activiteit.
Het gebouw wordt opgetrokken in betonnen sandwichpanelen met steeldeck. De units zelf worden aangeboden als lege dozen, waarbij maximale flexibiliteit wordt gewaarborgd voor de toekomstige bestemmingen.

Op het perceel wordt de nieuwbouw ingeplant als een compact volume met één bouwlaag, omzoomd door een parkeerhaven en laad- en loszone, voorzien van groene buffers langsheen de aangrenzende wegen.
De gevelverdeling werd sober gehouden, met een accent op de kop van het gebouw, gericht naar de ontsluitende weg, waarbij een groot raampartij de hoek zowel verzacht als herkenbaar maakt vanaf de straat. Achter deze raampartij wordt een mezzanine voorzien zodat de het naar binnen getrokken natuurlijk licht maximaal kan ingezet worden voor de toekomstige invulling, zij het een etalagezone of landschapsbureau.

programma

nieuwbouw van 5 KMO units

locatie

Ronse

opdracht

architectuur

datum

2021

status

In uitvoering

foto's

PM-architecten

visualisaties

PM-architecten