TERUG NAAR OVERZICHT

Residentie Stroombanklaan

Een kleinschalige meergezinswoning boven een handelsruimte, gelegen nabij de kustlijn. Het nieuwbouwproject vervolledigt de stedelijke wand en knoopt de omliggende bebouwing samen in diens vormgeving.

Het goed is gelegen tussen twee meergezinswoningen in. Deze variëren in aantal bouwlagen: een aspect dat in het project wordt meegenomen en waarbij het nieuwe volume de overgang vormt tussen beide meergezinswoningen. Zo ontstaat een harmonieuze afwerking in het straatbeeld.

Het ontwerp van de voorgevel sluit aan op de kroonlijsten van beide aanpalende gebouwen, zowel links als rechts. De twee hellende daken worden van elkaar gescheiden door een uitbouw centraal in het gevelbeeld. Zo wordt er een ruimtelijke afbouw van 4 naar 3 bouwlagen gecreëerd, als architecturale overgang tussen de aanpalende meergezinswoningen.
De handelsruimte op het gelijkvloers wordt voorzien van een beglaasde gevel. De centrale uitbouw van de bovenliggende bouwlagen kraagt uit boven de inkom van de handelsruimte waardoor er zo een overdekte inkom ontstaat.
Het gedeelte van de handelsruimte, dat zich aan de achterzijde van het perceel bevindt, wordt voorzien van natuurlijk daglicht door middel van beglaasde gevelopeningen ter hoogte van de gelijkvloerse buitenruimte.

programma

nieuwbouw van 3 appartementen en handelsruimte

locatie

Oostende

opdracht

architectuur stabiliteit interieur

datum

2017

status

Vergund

foto's

PM-architecten

visualisaties

PM-architecten