TERUG NAAR OVERZICHT

Bungalow tot boekhoudkantoor

Deze doorgedreven verbouwing van een bungalow woning tot een boekhoudkantoor stript het bestaande volume tot de dragende kern. Deze dient als ruggengraat voor een energetische optimalisatie zonder de geest van het modernistisch gebouw op te offeren.

De indeling van de bestaande woning biedt de mogelijkheid om de bestaande slaapkamers als afzonderlijke werkruimtes te gaan gebruiken. De bestaande leefruimte wordt uitgebreid om op deze manier een volwaardig en functioneel landschapskantoor te creëren. De uitbreiding is optimaal zuid-west georiënteerd, met zicht op de tuin en op het landschap zonder mogelijke hinder van inkijk wegens de lager gelegen buurtweg en het gevelontwerp.

De bestaande woning wordt gestript tot de dragende structuur met behoud van de gevelopeningen en de typerende volumetrie van de modernistische bungalow. Hieraan wordt beperkt aangebouwd, waarbij de inplanting en volumetrie van de uitbreidingen, alsook het nieuwe schrijnwerk in dezelfde geest is ontworpen als de oorspronkelijke woning.
De nieuwe gevelsteen refereert naar de kleurschakering van de oorspronkelijke gevels. De uitbreiding wordt afgewerkt in een plaatmateriaal als visueel contrast. Dit plaatmateriaal wordt doorgetrokken op de bestaande dakuitkraging waardoor de uitbreiding en het bestaande volume harmonieus met elkaar verbonden worden tot één geheel.

programma

verbouwing van woning tot boekhouderskantoor

locatie

Brakel

opdracht

architectuur stabiliteit interieur

datum

2018

status

In uitvoering

foto's

PM-architecten

visualisaties

PM-architecten